گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1399/05/30 - 21:42
كد :4

اصول کف سازی و ماله پروانه

اصول کف سازی ،کف سازی بتنی، نحوه اجرای بتن ریزی کف، آرملات،اپوکسی، پودر بتن رنگی کف سازی پارکینگها،سالن های ورزشی،کارخانه ها، پمپ بنزینها

کف سازی بتنی ، نحوه اجرای بتن ریزی کف

یکی از روشهای نازک کاری کف ها و یا به عبارتی کفسازی ها،به خصوص در اماکن پرتردد و همچنین محل عبور وسایل نقلیه سبک و سنگین ، مانند پارکینگها و سالن کارخانه ها و سوله های صنعتی و ورزشگاه ها و پمپ بنزینها، استفاده از بتن های سخت و یا بتن های پوشیده شده به وسیله رزین و یا اپوکسی ،میباشد . این نوع کف سازی که به کف سازی بتنی هم مشهور می باشد دارای ظرافت ها و نکات اجرایی خاصی می باشد که در صورت عدم رعایت این موارد، موجبات بروز ترک، تراز نبودن ، بتن و غیره فراهم می گردد.

اجرای نازک کاری کف به وسیله بتن

روش اجرای این نوع کفسازیها بسیار دارای اهمیت می باشد زیرا در صورت بروز اشتباهات اجرایی،ممکن است در بلند مدت اثرات آن مشخص گردد. بعنوان مثال در صورت استفاده از بتن ویا مواد سخت کننده نا مرغوب، امکان ترک خوردن بتن وجود خواهد داشت. لذا در حین اجرایی آن باید کنترل های اجرایی نیز به دقت صورت پذیرد تا از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری به عمل آید. در اینجا ما قصد داریم تا حد امکان مروری برنکات اجرایی کف سازی با بتن داشته باشیم

اصول کف سازی و ماله پروانه

نکات مهم در هنگام کف سازی با بتن

یکی از نکات مهم در هنگام کف سازی با بتن در نظر گرفتن وزن سربار وارد شده به سقف طبقات تحتانی در اثر بتن ریزی و همچنین احتمال نشست خاک زیر بتن کف می باشد. در صورت بتن ریزی با ظخامت پایین امکان ایجاد ترکهای عمقی در آن بعد از گذشت زمانی نه چندان طولانی، وجود خواهد داشت. جهت جلو گیری از ترک خوردن بتن بخصوص در مسیرهای پر تردد و همچنین در مکانهای که مقدار بار وارده به آن زیاد است، باید از بتن آرمه(بتن مسلح) استفاده نمود که معمولا با ضخامت کمتر از ۶ سانتیمتر قابل اجرا نیست. کنترل محاسباتی بار وارده به کف بتنی پس از بهره برداری نیز باید صورت پذیرد تا ضخامت بتن مورد نیاز و مقدار آرماتور جهت مسلح نمودن بتن، مشخص گردددر صورت بتن ریزی روی خاک پیشنهاد میگردد، ضمن بالا بودن تراکم خاک ، اقدامی صورت پذیرد تا از تماس مستقیم بتن با خاک جلو گیری به عمل آید.

بعضی از مواقع، دیده شده روی سطح بتن نیز ترکهای ریز به وجود می آید که این مساٰله را نیز با اضافه کردن الیاف های ویژه و یا حتی در صورت لزوم ، چسب ها و افزودنی های بتن(نظیرژلهای میکرو سیلیس) میتوان بر طرف نمود. بسیاری از این افزودنیها نه تنها میتواند موجب افزایش مقاومت سطحی بتن گردد، بلکه باعث بالا رفتن مقاومت فشاری بتن نیز خواهند شد. مواد سخت کننده بتن، معمولا به صورت پودری موجود میباشد که پس از انجام بتن ریزی و در حین عملیات تسطیح روی سطح بتن اضافه میگردد. به همین دلیل ، میتوان هنگام استفاده از آن از پودرهای رنگی، نیز جهت رنگ نمودن سطح بتن استفاده نمود.

پس از پایان عملیات بتن ریزی باید، اقدامات لازم جهت عمل آوری بتن (کیورینگ) صورت پذیرد تا بتن به مقاومت نهایی خود برسد. جهت جلو گیری از ایجاد ترک در بتن ریخته شده در اثر تغییرات دمایی و انقباض و انبساط، باید درز های را در بتن ایجاد نمود و بتن را به قطعات مساوی تقسیم کرد. این عملیات توسط دستگاهای کاتر با تیغه های الماسه صورت می پذیرد.